By 19 december 2011 Read More →

DIY – Snelle bestekhoesjes

diy bestekhoesjes kersttafel feesttafel

Op de valreep een kerstidee voor de eettafel. Want wat is er nu leuker dan een versierde kersttafel, helemaal in stijl? Ik heb deze vilten bestekzakjes voor je bedacht die je binnen een mum van tijd af hebt. En je kunt bij deze zakjes al die siersteken die je anders nooit gebruikt op je naaimachine eens gaan uitproberen! Dus ik zeg: snel aan de slag en laat je fantasie gaan.

Benodigdheden

  • Viltlapjes van 20 x 30 cm, te koop op de markt of fourniturenzaak. Ik koos voor groen en wit vilt. Overigens werkt een ander materiaal zoals linnen of een gewoon katoenen lapje ook prima.
  • Garen
  • Eventueel knoopjes, zelfgemaakte applicaties of wat dan ook om je bestekzakjes te versieren

Aan de slag

  • Knip de viltlapjes in de lengte door de helft. Vouw de onderzijde 10 cm naar boven. Dit is de flap waarin het bestek ingaat. Zigzag, stik of maak gebruik van je siersteken door de zijnaden vast te stikken.
  • Naai er eventueel een leuke knoop of iets anders op.

Superfijne kerstdagen toegewenst!

Hydi van Stof en zo

[ssba]

Comments are closed.

Auteur:

Hydi ademt DIY. Ze is Moodkids eerste gastblogger en verrast ons na al die jaren nog steeds om de week met een nieuwe DIY. Weten waar Hydi haar inspiratie vandaan haalt? Lees dan haar blog Oh la la Hydi.