By 2 december 2011 Read More →

Het Muizenhuis – Sam & Julia

muizenhuis karina schaapman

Dit muizenhuis bestaat echt en is bijna 3 meter hoog! Het is gemaakt van kartonnen dozen en papier-maché

Het huis telt meer dan honderd kamers, gangenstelsels en buitenruimtes. Allemaal levensecht ingericht met meubeltjes en authentieke stoffen uit de jaren vijftig, zestig en zeventig. Voorzien van heel, heel, heel veel piepkleine muizen spulletjes. Bedenker, maker en schrijfster Karina Schaapman houdt er ook een blog van bij.

Sam en Julia het muizenhuis karina schaapman

Hoofdpersonen in dit boek zijn eigenwijze Julia, ze woont zeshoog-middenachter, en verlegen Sam die middenvoor woont. Wat Sam te veel heeft, heeft Julia te weinig en andersom. Ze zijn allerbeste vrienden en delen alles samen. De korte avonturen spelen zich door het hele muizenhuis af en worden opgeluisterd door de prachtige foto’s van Ton Bouwer. Je blijft gewoon kijken in dit boek en ontdekt steeds nieuwe dingen. 

Een heerlijk boek om voor te lezen of zelf verhalen bij te bedenken. Aanrader! 

Je koopt het boek hier.

TIP: Wil je het muizenhuis is het echt zien? Dat kan! Vanaf 17 december is het permanent te zien in de Openbare Bibliotheek aan de Oosterdokkade in Amsterdam (vlak naast Centraal-station).

Woon je niet in de buurt van Amsterdam? Bekijk dan hier alvast een filmpje met Karina en het muizenhuis.

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Doeboeken, DIY

Auteur:

Maike richtte in 2011 samen met Eefje MoodKids op. Ze woont samen met haar vriend, dochters en honden in een schattig boerderijtje in het bos ergens op de Veluwe. Maike is een echte lekkerbek en kookt het liefste uit eigen moestuin. Maar stiekem houdt ze ook van grote stukken mooi vlees. Maike staat graag en vaak in de keuken, om te koken en te proeven. Haar kookkunsten, recepten en andere foodtalk deelt ze op haar website www.KookGewoon.nl.