By 16 november 2011 Read More →

Wanneer mag ik mijn schoen zetten?

Gek word ik af en toe van de vraag: wanneer mag ik mijn schoen zetten? Nu Sint in het land is en de kinderen iedere dag het Sinterklaas Journaal kijken, willen ze het liefste ook iedere dag hun schoen zetten.

Ik vroeg me ineens af: waar komt de traditie van schoenzetten eigenlijk vandaan? Een kijkje op Wikipedia schoen zetten leert dat we dat in Nederland al sinds de 15e eeuw doen. Al waren de doelen toen een stuk nobeler dan van de meeste kinderen nu.

Anyway, dat dagelijks de schoen zetten vind ik echt teveel van het goede. Maar wanneer mogen ze dan wel hun schoen zetten voor Sinterklaas? Ontwerplab Muswerk maakte speciaal voor MoodKids:

Schoen zetten bonnen

Voor iedere keer dat je kind zijn of haar schoen mag zetten leveren ze een schoenzet bonnetje in.  Of je plakt ze op gezinskalender op de dagen dat ze hun schoen mogen zetten. Met een begeleidend briefje van piet dat hij ’s nachts de plaatjes op jullie kalender heeft geplakt levert dat geen discussie meer op. Handig toch?! Enige wat je even hoeft te doen is de bonnen te downloaden en te printen.

sinterklaasje_bonne_bonnen_XS

TIP: De mag ik mijn schoen zetten bonnen zijn ook leuk als cadeaulabels !

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Sinterklaas, Downloads, DIY

Auteur:

MoodKids is hét meest complete online magazine voor de allerleukste ouders. Lees snel verder wat je van ons kunt verwachten >>