By 11 november 2011 Read More →

Maak van de noot een deugd – Koken met kruidnoten

Ik heb met mezelf de afspraak dat er geen kruidnoten, pepernoten of ander sinterklaas spul in huis komt voordat de Goedheiligman in Nederland is aangekomen. Hoe verleidelijk die kruidnoten er in september ook uit zien in de supermarkt, ik koop ze niet. Puur uit het principe dat het bij Sinterklaas hoort en dus bijzonder moet blijven. Voor dit boek zette ik mijn principe even opzij. 

kruidnotenkookboek

Want voor het Kruidnotenboek zijn, je raad het al, kruidnoten het hoofdingredient en kun je, als je ze in huis hebt, het hele jaar door genieten van allerlei verrassende gerechten met kruidnoten. 

Dat kruidnoten ‘s-ochtends lekker smaken door de yoghurt met cruesli of dat ze heerlijk zijn bij pannenkoeken kun je misschien nog wel zelf bedenken. Maar wist je bijvoorbeeld dat gehaktballen het lekkerste zijn als je er een paar kruidnoten door kruimelt? En dat een overheerlijke pompoensoep ook niet zonder kan. Dus strooien we de kruidnoten er dit jaar lustig op los, door de kamer, maar ook door de pasta, salade, winterwijn en….. 

Het Kruidnotenkookboek “Maak van de noot een deugd” koop je hier

TIP: Natuurlijk kun je straks ook met de restanten van het Sinterklaas feest de recepten uit het boek uitproberen. Win Win voor mij. Behoud ik (volgend jaar) mijn principe EN kan ik genieten van al dat lekkers dat in dit boek te vinden is. 

WEETJE: Vind je de vintage foto’s uit het boek ook zo mooi? Neem hier en hier een kijkje achter de schermen en je ziet waar een aantal foto’s gemaakt werden.

[ssba]

Comments are closed.

Auteur:

Maike richtte in 2011 samen met Eefje MoodKids op. Ze woont samen met haar vriend, dochters en honden in een schattig boerderijtje in het bos ergens op de Veluwe. Maike is een echte lekkerbek en kookt het liefste uit eigen moestuin. Maar stiekem houdt ze ook van grote stukken mooi vlees. Maike staat graag en vaak in de keuken, om te koken en te proeven. Haar kookkunsten, recepten en andere foodtalk deelt ze op haar website www.KookGewoon.nl.