By 24 oktober 2011 Read More →

DIY – Etui met voering

Voor wie denkt dat het maken van een etui met rits én voering een lastig karwei is, hier een diy die binnen mum van tijd klaar is. En helemaal niet moeilijk. Je naait er zo nog een paar! In een ander formaat (bijvoorbeeld een grotere voor een toilettas, of voor je laptop). Haal je mooiste restjes stof maar van stal en begin snel met deze stap-voor-stap. Eerst zien dan geloven? Bekijk dan deze tutorial op youtube.  

Benodigdheden

  • Stof voor de voering en buitenkant. Knip 2 maal uit deze stoffen een rechthoek
    van 21 x 12 cm
  • Rits van 18 cm
  • Schaar
  • Garen
  • Spelden
  • Naaimachine en ritsvoetje

Stap 1  Leg de goede kant van de rits op de goede kant van de buitenstof. Leg dan de voering ook
met de goede kant op de rits. De rits wordt “gesandwiched” tussen de twee stoffen.
Naai de rits met het ritsvoetje vast en draai de panden om.
Stap 2
Herhaal stap 1 voor de andere kant van de rits.
Stap 3
Strijk de randen van de rits netjes plat en draai dan de panden om zodat de goede kant van de voering en de buitenstof op elkaar liggen. Open de rits halverwege. Speld dan de panden op elkaar. Stik het werk rondom, maar laat aan de onderkant of zijkant van de voering een stukje open, zodat je straks het werk kunt keren. Knip het uiteinde van de rits weg. Knip de 4 hoekjes schuin af.
Stap 4
Keer de etui door het opengelaten stukje om zodat de buitenvoering naar buiten komt.
Stik de opengelaten naad met de naaimachine.
De etui gladstrijken en klaar weerDeze DIY werd gemaakt door Hydi Hoost van Stof enzo.

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: zelf maken, DIY

Auteur:

Hydi ademt DIY. Ze is Moodkids eerste gastblogger en verrast ons na al die jaren nog steeds om de week met een nieuwe DIY. Weten waar Hydi haar inspiratie vandaan haalt? Lees dan haar blog Oh la la Hydi.