By 14 oktober 2011 Read More →

Later als ik groot ben – Tips om zelf een boek te schrijven

Is jouw kind een schrijver in de dop? Schrijf hij of zij het liefste de hele dag verhalen? Maak dan samen met je kind een boek. Bianca Gijsman maakte samen met haar zoon het boekje “Later als ik groot ben”. Ze geeft ons een aantal tips hoe je zelf een boek schrijft en uitgeeft.

later als ik groot ben bianca gijsman

“Later als ik groot ben”  is een kinder (voorlees) boekje met korte verhaaltjes. Schattige verhaaltjes, lieve briefjes aan zijn vriend of oma, maar ook fantasieverhaaltjes geschreven in zijn eigen taal. Verhaaltjes over dagelijkse dingen uit het leven van een 8-jarige jongetje Luuk, geschreven op de basisschool.  

Luuk’s verhaaltjes werden jarenlang bewaard door zijn moeder Bianca Gijsman. 10 jaar later zijn ze verzameld in een aantrekkelijk boekje met illustraties en kleuren die de sfeer van de verhaaltjes weergeven. “Later als ik groot ben” is een boekje om voor te lezen aan jonge kinderen of om zelf te lezen door iets oudere kinderen. 

Nieuwsgierig? Het boekje is hier te bekijken en hier te bestellen

Bianca’s TIPS om zelf ook een boekje te maken 

Heeft jou kind ook leuke verhaaltjes, schrijf hij geweldige brieven of krabbelt hij regematig een schriftje vol met een fantasieverhaal? Maak er dan ook een persoonlijk boekje van voor je kind, jezelf of de hele familie. 

  • Verzamel alle verhaaltjes, briefjes en tekeningen, gooi niets weg! 
  • Bianca Gijsman maakte als grafisch vormgever de illustraties uit Luuk’s boekje zelf, maar je kunt jouw kind ook zelf tekeningen bij de verhaaltjes laten maken. 
  • De tekst kun je zelf typen in word met een leuk lettertype maar je kunt ook je kind (of zelf) de tekst mooi opschrijven. 

Er zijn verschillende manieren om het tot een boekje te maken.  

  • Je kunt een boekje maken via een van de vele aanbieders van fotoboeken, bijvoorbeeld via Hema.  
  • Via blurb kun je boekjes laten maken door print on demand (je kunt ze dan per stuk bestellen, houd wel rekening met de verzendkosten)  
  • Maar je kunt ook zelf de pagina´s met teksten en tekeningen inbinden met bv leuk lint, touw. Gebruik dan wel wat dikker papier voor de tekeningen en de teksten. Maak er dan een dikke kaft omheen van bijvoorbeeld karton zodat het boekje wat steviger is. 

 Heel veel plezier met het maken van je eigen persoonlijke kinderboekje!

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: zelf maken, Doeboeken, Papier, DIY

Auteur:

Maike richtte in 2011 samen met Eefje MoodKids op. Ze woont samen met haar vriend, dochters en honden in een schattig boerderijtje in het bos ergens op de Veluwe. Maike is een echte lekkerbek en kookt het liefste uit eigen moestuin. Maar stiekem houdt ze ook van grote stukken mooi vlees. Maike staat graag en vaak in de keuken, om te koken en te proeven. Haar kookkunsten, recepten en andere foodtalk deelt ze op haar website www.KookGewoon.nl.