By 23 september 2011 Read More →

Kinderboekrecensie – Op stap in herfst en winter

Heerlijk het is weer herfst! Een van de mooiste seizoenen vind ik persoonlijk. Ons huis staat met zijn voeten in het bos, dus als ik het straatje uitloop kan ik al herten en everzwijnen tegen te komen. Moet ik wel goed kijken hoor! Wij maken hier dan ook geregeld in ons ‘eigen bos’ een boswandeling en in de herfst is dat extra genieten met al drie prachtige kleuren.

Op stap in herfst en winter

Maar of je nu in de stad woont of net zoals ik in het bos, natuurlijk is het ook leuk om eens ergens anders te gaan wandelen. En als je dat samen met je kinderen wilt doen, komt dat vaak neer op goed plannen, zodat zelfs je meest fervente ik-wil-computeren-en-verder-niets-kind het naar zijn zin heeft. Dat kan nu heel eenvoudig. Uitgeverij Snor heeft samen met Natuurmonumenten de mooiste, fijnste en leukste natuur-wandelingen voor stadse donders (en hun ouders) op een rijtje gezet. Met tips van boswachters, leuke zoekkaarten voor in het bos of op het strand, Tips Knutselen Herfst en natuurlijk ook de route naar het dichtsbijzijnde pannenkoekenhuis. Want over omgevallen bomen klimmen, braakballen pluizen (botjes zoeken in een uitgekotste haarbal, bleh!), dierensporen en keutels zoeken of door verrekijkers turen maakt heel erg hongerig.

Zo… nu snel die computer uit, jas aan en er op uit! Speuren naar je kinds eerste echte vliegenzwam. Want die rode paddestoel met witte stippen bestaat natuurlijk niet alleen in de Efteling. Dus goed opletten, want voor je het weet zie je er een heleboel! Ben je nieuwsgierig geworden naar het boek? Koop het dan hier of download alvast een van de 25 wandelingen en ga meteen op stap.

[ssba]

Comments are closed.

Auteur:

Maike richtte in 2011 samen met Eefje MoodKids op. Ze woont samen met haar vriend, dochters en honden in een schattig boerderijtje in het bos ergens op de Veluwe. Maike is een echte lekkerbek en kookt het liefste uit eigen moestuin. Maar stiekem houdt ze ook van grote stukken mooi vlees. Maike staat graag en vaak in de keuken, om te koken en te proeven. Haar kookkunsten, recepten en andere foodtalk deelt ze op haar website www.KookGewoon.nl.