By 16 september 2011 Read More →

Kinderboekrecensie – Jonas en de Walvis

Jonas heeft op zijn lange zeereis helemaal geen vriendjes om mee te spelen. Maar vervelen doet hij zich niet!

Bijna veertig jaar hebben de tekeningen uit het boek ‘Jonas en de Walvis’ veilig opgeborgen gelegen in het archief van kunstenaar Sylvia Oudkerk. Ze maakte de pentekeningen tijdens een lange zeereis tussen 1973 en 1975. Hoofdpersoon uit het boek is haar toenmalige 3-jarige zoontje. Ooit bedoeld als fantasievol logboek voor haar eigen kind, vormen de pentekeningen nu de basis voor dit sprookjesboek.

Het verhaal gaat over een kleine jongen Jonas, die tijdnes een lange zeereis geen vriendjes heeft om mee te spelen. Gelukkig verveelt Jonas zich niet. Hij beleeft een groot avontuur met zijn trouwe hond, een brutale meeuw, een koddige gang, een piepklein konijntje en een oude, wijze Walvis.

Een boek over denkbeeldige vrienden met een heerlijk retro-gevoel.

Je koopt het boek hier.

Deel jouw (voor-)leeservaring met dit boek en laat een reactie achter.

Bekijk alvast de voorleesfilm:

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Doeboeken, DIY

Auteur:

Maike richtte in 2011 samen met Eefje MoodKids op. Ze woont samen met haar vriend, dochters en honden in een schattig boerderijtje in het bos ergens op de Veluwe. Maike is een echte lekkerbek en kookt het liefste uit eigen moestuin. Maar stiekem houdt ze ook van grote stukken mooi vlees. Maike staat graag en vaak in de keuken, om te koken en te proeven. Haar kookkunsten, recepten en andere foodtalk deelt ze op haar website www.KookGewoon.nl.