By 29 augustus 2011 Read More →

DIY – Haak je rond

Haken is een bezigheid waar ik heel blij van word. Zeker als ik een nieuwe steek heb geleerd. Zo heb ik onlangs via de mooie blog van Yvonne Eijkenduijn een nieuw patroon ontdekt voor het maken van een zogenaamde granny’s vierkant. Ik heb echter het ronde gedeelte van het patroon gebruikt voor het haken van cirkels. Twee cirkels aan elkaar haken, vulling erin en je hebt een orginele sleutelhanger, versiering voor aan een saaie deurklink, of leuke hanger voor aan je tas. Als je er ook nog eens een belletje in doet, heb je een kleurrijke hanger voor aan de kinderwagen.

En het is nog lang niet zover; maar wat dacht je van een kerstbal? Snel aan de slag!

haakpatroon hanger rondje

Benodigdheden:

  • bollen wol in diverse kleuren
  • haaknaald
  • vulling, bijvoorbeeld fiberfill of restjes stof
  • eventueel een metalen ring
  • eventueel een belletje

Stap 1 Cirkels haken

l = lossen

hv = halve vaste

stk = stokje

Kleur 1: basisring haken van 4 l, met 1 hv sluiten tot ring  Verder met kleur 1 (is 1e ronde): 3 l (= 1e stokje), 11 stk. in ring, verbinden met hv. in 3e van 3 l (= in totaal 12 stk). Afhechten draad.

Ronde 2:

Kleur 2: 3 l (= 1e stokje), 1 stk op dezelfde plaats, *2 stk in vlg. stk, herhaal vanaf *, verbinden met hv in 3e van 3 l. (= in totaal 24 stk). Afhechten draad.

Ronde 3:

Kleur 3: 3 l (= 1e stokje), 2 stk. op dezelfde plaats, *sla de volg 2 stk. over, dan weer 3 stk, in dezelfde plaats, herhaal vanaf *, verbinden met hv in 3e van 3 l. (is in totaal 36 stk). Afhechten draad.

Nog 1 maal een cirkel haken in bijvoorbeeld een andere kleurvolgorde of andere kleurstelling.

Stap 2 

Cirkels met verkeerde kanten op elkaar leggen en met contrasterende wol lus van 12 lossen (of als je de lus langer wilt maken, meer lossen) haken. Dan verder de cirkels aan elkaar haken met vasten. Als je ¾ van de cirkels hebt vastgemaakt, vulling erin, eventueel het belletje erin en de rest vasthaken. Afhechten en klaar ben je!

haakpatroon moodkids haak je rond

Deze DIY werd gemaakt door Hydi Hoost van Stof enzo.

 

[ssba]

Comments are closed.

Auteur:

Hydi ademt DIY. Ze is Moodkids eerste gastblogger en verrast ons na al die jaren nog steeds om de week met een nieuwe DIY. Weten waar Hydi haar inspiratie vandaan haalt? Lees dan haar blog Oh la la Hydi.