By 26 augustus 2011 Read More →

Kinderboekrecensie – De Bremer Stadsmuzikanten

De Bremer Stadsmuzikanten is het beroemde sprookje van de gebroeders Grimm uit 1812. Het verhaal gaat over hoe vier dieren het heft in eigen hand nemen.

De ezel, hond, kat en haan hebben hun leven lang in dienst van de mens gewerkt. Toch krijgen ze allemaal te horen dat ze hun werk niet meer goed doen en door hun bazen worden verstoten of gedood. Maar de vier dieren hebben een ander plan! Ze reizen naar Bremen om daar straatmuzikant te worden. 

Maar de reis is lang en al gauw worden de vrienden moe. In het bos wacht hen een avontuur, dat gelukkig goed afloopt. 

Dit voorleesboek is geschikt voor kinderen van 4 tot 8 jaar. Het boek is geillustreerd door Inke Heiland, bekend van de behangbeesten.

Van het boek is een voorleesfilmpje gemaakt:

Je koopt het boek hier.

En ben je nu helemaal fan van het boek en van behangbeesten? Dan heb je geluk want ook de dieren uit het boek kun je bestellen voor aan je eigen muur.

behangbeestenbehangbeesten inke

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Doeboeken, DIY

Auteur:

Maike richtte in 2011 samen met Eefje MoodKids op. Ze woont samen met haar vriend, dochters en honden in een schattig boerderijtje in het bos ergens op de Veluwe. Maike is een echte lekkerbek en kookt het liefste uit eigen moestuin. Maar stiekem houdt ze ook van grote stukken mooi vlees. Maike staat graag en vaak in de keuken, om te koken en te proeven. Haar kookkunsten, recepten en andere foodtalk deelt ze op haar website www.KookGewoon.nl.