By 19 augustus 2011 Read More →

Kinderboekrecensie – Broodtrommelboek

In Japan is het de gewoonste zaak van de wereld. Daar maken de moeders voor hun kids de leukste bentoboxen (gevulde lunchtrommels), omdat zij geloven in het feit dat kinderen beter eten als het eten er aantrekkelijk uitziet. De verschillende smaken in de mini lunch gerechtjes leren kinderen tevens hun smaak te ontwikkelen. Win-win dus!

In het Broodtrommelboek van Marije Vogelzang staan recepten voor de allerleukste trommels met ingrediënten die wij in de Hollandse keuken dagelijks gebruiken. Brood, kaas en salami zijn nog nooit zo leuk geweest. Maak eenvoudig een ballenbak, liefdestrommel of eerste-hulp-bij-overblijven-trommel voor je kind en je zult er versteld van staan, dat alles tot op de laatste kruimel op gaat. 

Moeilijk? Helemaal niet, alles staat heel duidelijk uitgelegd. 

Veel tijd? Dat niet, maar natuurlijk wel net wat meer dan een simpele boterham met pindakaas. 

Gezond? Absoluut. 

Leuk? Zeker weten! 

De bentobox staat in Japan symbool voor eetbare liefde. Begin het nieuwe schooljaar dus goed en geef iedere dag een broodtrommel met een klein beetje extra liefde mee naar school! 

MOODKIDS EXTRA: Download een recept uit het Broodtrommelboek 

Je koopt het boek hier.

[ssba]

Comments are closed.

Auteur:

Maike richtte in 2011 samen met Eefje MoodKids op. Ze woont samen met haar vriend, dochters en honden in een schattig boerderijtje in het bos ergens op de Veluwe. Maike is een echte lekkerbek en kookt het liefste uit eigen moestuin. Maar stiekem houdt ze ook van grote stukken mooi vlees. Maike staat graag en vaak in de keuken, om te koken en te proeven. Haar kookkunsten, recepten en andere foodtalk deelt ze op haar website www.KookGewoon.nl.