By 15 augustus 2011 Read More →

DIY – Papieren enveloppe

Deze keer geen DIY met stof, maar met papier. Ik kwam op het idee doordat ik onlangs een cadeaubon van Studio Soil ontving in een enveloppe gemaakt van een bladzijde uit een tijdschrift.  Dat is nou wat je noemt recycling met een twist: je eigen enveloppes en cadeauzakjes van papier. 

Wat heb je nodig?

  • Tijdschriften
  • Garen, bijvoorbeeld fluoriscerende garen (kan het niet laten, het is zulk leuk spul, zie DIY Neon)
  • Naaimachine 

Aan de slag!

Scheur de pagina´s die je mooi vindt netjes uit het tijdschrift. Knip of snijd deze recht bij. Vouw de pagina voor driekwart in de breedte.  Maak een zigzagstiksel rondom hert zakje met de naaimachine. Vouw de flap terug. En klaar! 

Tips : 

  • Varieer met de vormen, plak een mooie sticker op het zakje, leef je uit!
  • Wil je het jezelf helemaal gemakkelijk maken? Maak dan gebruik van een enveloppe mal, je bestelt ze bijvoorbeeld hier.

Deze DIY werd gemaakt door Hydi Hoost van Stof enzo.

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: zelf maken, DIY, Papier

Auteur:

Hydi ademt DIY. Ze is Moodkids eerste gastblogger en verrast ons na al die jaren nog steeds om de week met een nieuwe DIY. Weten waar Hydi haar inspiratie vandaan haalt? Lees dan haar blog Oh la la Hydi.