By 8 augustus 2011 Read More →

DIY – Ketting van vakantieschatten

Tijdens de vakantie worden er vaak veel schatten verzameld door kinderen. De mooiste stenen, schelpen, stokjes en andere vondsten gaan natuurlijk mee naar huis. Deze vakantieschatten zijn vaak een leuk aandenken aan een fijne vakantie. Leuk dus om juist daar iets mee te maken. 

Nu kun je je vakantieschatten natuurlijk gewoon in de kast leggen of beschilderen. Maar je kunt er ook een ketting van maken zodat je de herinnering aan je vakantie, bij je kunt dragen.

Wat heb je nodig?

  • Vakantieschatten (stenen, schelpen of iets anders)
  • IJzerdraad, eventueel in kleur
  • Mooie touwtjes
  • Tangetje (optioneel)
Hoe ga je te werk?

Heel eenvoudig eigenlijk: Omwikkel je vakantieschat met het ijzerdraad zodat je schat goed vast blijft zitten. Maak aan de bovenkant van je vakantieschat een klein lusje met het ijzerdraad. Er is nu een oogje ontstaan waardoor het touwtje kan. Knoop er in en klaar ben je!

TIP: Leuk om deze DIY vakantieketting op vakantie te maken met een vakantievriendje en elkaars schatten mee naar huis te nemen als aandenken!

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: zelf maken, DIY

Auteur:

Maike richtte in 2011 samen met Eefje MoodKids op. Ze woont samen met haar vriend, dochters en honden in een schattig boerderijtje in het bos ergens op de Veluwe. Maike is een echte lekkerbek en kookt het liefste uit eigen moestuin. Maar stiekem houdt ze ook van grote stukken mooi vlees. Maike staat graag en vaak in de keuken, om te koken en te proeven. Haar kookkunsten, recepten en andere foodtalk deelt ze op haar website www.KookGewoon.nl.