By 22 juli 2011 Read More →

Kinderboekrecensie – Op de Achterbank

De vakantieboeken vliegen je om de oren op dit moment, maar dit is wel een hele bijzondere. “Op de Achterbank” van Uitgeverij Snor is een ouderwets papieren vakantieboek zoals zo velen maar….. ook een digi-doeboek waaraan vijf verschillende smartphone-games zijn gekoppeld. 

Offline spelletjes (wel even gratis! downloaden voordat je op vakantie gaat) die kids uren kunnen spelen zonder dat het je geld kost. Klein nadeel, je smartphone ben je kwijt…. 

Hoe het werkt? Boek kopen, apps gratis dowloaden en je telefoon richten op het boek en *plop* de spelletjes komen te voorschijn op je scherm. Springende auto’s door brandende hoepels, kasteelbrandjes blussen of apen van de Eiffeltoren wegtikken, je kids zijn er uren zoet mee. Het klinkt allemaal reuze ingewikkeld die Augmented Reality (AR-)games, maar dat is het absoluut niet, de KotsApp is hilarisch en ook de achterbank-bingo zal voor de nodige schaterlachen zorgen. 

Geen smartphone? Geen probleem er staan nog genoeg andere dingen in het boek om ouderwets van je vakantie te genieten! 

Kom alvast een beetje in vakantiestemming en bekijk het “Op de Achterbank” filmpje:

Je koopt het boek hier.

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Doeboeken, DIY

Auteur:

Maike richtte in 2011 samen met Eefje MoodKids op. Ze woont samen met haar vriend, dochters en honden in een schattig boerderijtje in het bos ergens op de Veluwe. Maike is een echte lekkerbek en kookt het liefste uit eigen moestuin. Maar stiekem houdt ze ook van grote stukken mooi vlees. Maike staat graag en vaak in de keuken, om te koken en te proeven. Haar kookkunsten, recepten en andere foodtalk deelt ze op haar website www.KookGewoon.nl.