By 15 juli 2011 Read More →

Kinderboekrecensie – Het grote zelfmaakboek voor meisjes – Kristel van Genugten

Dit zelfmaakboek is gemaakt voor alle meisje vanaf 9 jaar. Dus ook voor meisjes voor wie het al een hele tijd geleden is dat ze 9 waren….

Motto van het boek: mooie dingen maak je zelf! Het is geen kwestie van talent maar gewoon een kwestie van doen. Op zich herken ik dat wel, gewoon beginnen dan volgt de rest vanzelf. Het boek staat vol met leuke voorbeelden van dingen die kleine en grote meisjes zelf in elkaar kunnen zetten.

Voorzien van duidelijke instructies leert schrijfster Kristel van Genugten je breien, haken, naaien, knippen, plakken, rijgen en knopen met behulp van garen, stof, papier, klein en gerecycled materiaal. Je maakt de leukste sieraden, tassen, telefoonhoesjes, boeken, droomvangers, stempels en nog veel meer gewoon zelf.

En hoewel er duidelijk op het boek staat dat het een meisjes boek is, moet ik eerlijk toegeven dat er heel wat leuke dingen in staan die met een kleine aanpassing heel geschikt zijn voor stoere jongens! De kleurige schrijfblokjes van kleurstalen, die ik namaakte uit het boek zijn echt voor iedereen leuk! Bekijk de DIY tutorial hier.

Meer over Kristel van Genugten lees je op haar blog.

Je koopt het boek hier.

Deel jouw ervaring met dit boek door een reactie achter te laten.

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: zelf maken, Doeboeken, DIY, Papier

Auteur:

Maike richtte in 2011 samen met Eefje MoodKids op. Ze woont samen met haar vriend, dochters en honden in een schattig boerderijtje in het bos ergens op de Veluwe. Maike is een echte lekkerbek en kookt het liefste uit eigen moestuin. Maar stiekem houdt ze ook van grote stukken mooi vlees. Maike staat graag en vaak in de keuken, om te koken en te proeven. Haar kookkunsten, recepten en andere foodtalk deelt ze op haar website www.KookGewoon.nl.