By 4 juli 2011 Read More →

DIY – Schrijfblokje van kleurstalen

Toen ik deze do-it-yourself zag ben ik direct naar de bouwmarkt gerend om kleurstalen te halen, zo leuk!

Benodigdheden:

  • Kleurstalen uit de bouwmarkt of verfwinkel
  • Stanleymes of schaar
  • Snijmat
  • Snijlineaal
  • Wit (kopieer)papier
  • Nietmachine

En zo eenvoudig is het:

Vouw aan de onderkant van kleurstaal een stukje van 1-1,5 cm om. Vouw daarna de bovenkant van de kleurstaal naar beneden zodat deze het eerder gevouwen stukje met een halve centimeter overlapt. Dit wordt de omslag van het schrijfblokje.

Meet de exacte afmetingen van de omslag op. De blaadjes worden even breed, maar een klein beetje korter dan de omslag van je schrijfblokje. Knip of snijd 10 tot 15 velletjes papier in het juiste formaat.

Leg de blaadjes in de omslag van het schrijfblokje en schuif ze tegen de onderste vouw aan. Niet ze halverwege het omslagje met twee nietjes vast. Schuif het andere uiteinde achter het randje. Klaar!

TIPS:

  1. Natuurlijk kun je dit schrijfblokje ook maken van andere materialen die je mooi vindt. Ik maakte bijvoorbeeld ook twee notitieblokjes van een leeg pak Roosvicee. 
  2. Als je een naaimachine hebt kun je in plaats van de blokjes vast te nieten ze ook vastnaaien. Je hebt dan meteen een perforatielijntje waarlangs de blaadjes uitgescheurd kunnen worden. Maak het boekje niet te dik en gebruik een dikke naald.Deze DIY komt uit het boek “Het grote zelfmaakboek voor meisjes” geschreven door Kristel van Genugten. De MoodKids kinderboekrecensie lees je (vanaf 15/7) hier.

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: zelf maken, DIY, Papier

Auteur:

Maike richtte in 2011 samen met Eefje MoodKids op. Ze woont samen met haar vriend, dochters en honden in een schattig boerderijtje in het bos ergens op de Veluwe. Maike is een echte lekkerbek en kookt het liefste uit eigen moestuin. Maar stiekem houdt ze ook van grote stukken mooi vlees. Maike staat graag en vaak in de keuken, om te koken en te proeven. Haar kookkunsten, recepten en andere foodtalk deelt ze op haar website www.KookGewoon.nl.