By 3 februari 2017 Read More →

De Droom van het vliegen tentoonstelling.

Het is denk ik zo’n vier jaar geleden. Job stond met een cape om op een muurtje in onze tuin en was vastbesloten om weg te vliegen. Kon hem nog net grijpen…

Vliegen is iets magisch. Dromen om los te komen van de aarde en zelf rond te vliegen hebben heel veel kinderen. Valt jouw kind ook in die categorie? Dan is de aankomende tentoonstelling van museum TwentseWelle wat voor jullie. Het museum staat namelijk tot en met december 2017 helemaal in het teken van ‘De droom van het vliegen.

De Droom van het vliegen

In deze nieuwe tentoonstelling ontdek en zie je hoe het kan dat een vogel in de lucht blijft. Hoe rupsen het luchtruim kiezen door te transformeren tot vlinders met prachtige vleugels. Hoe de zaden van de esdoorn hun vleugeltjes uitzetten zodat de wind ze optimaal kan verspreiden. Maar ook hoe de droom om los te komen van de aarde, om op eigen kracht door het luchtruim te suizen, ons al eeuwenlang achtervolgt.

Het gaat over luchtwervelingen en windtunnels, over beweging, over lichtheid, over evenwicht, zweven. Dat wat er gebeurt met de lucht als je vliegt; dát is in de Droom van het vliegen overal te zien.

Museum TwentseWelle

TwentseWelle is het museum van hoe en waarom. Hier verleg je de grenzen van wat je weet, wat je denkt en van wat je kunt. Daarom kun je in de fabriek zelf aan de slag. Je laat je inspireren door het vliegtuigmodellen van de gebroeders Wright en kunt vervolgens aan de slag bij één van onderstaande activiteiten. Alle activiteiten zijn zelfstandig uit te voeren. Natuurlijk zijn er altijd museummensen aanwezig die graag helpen en uitleggen! Bijna alle activiteiten zijn gratis en alle knutsel mogen mee naar huis. Voor een paar activiteiten wordt een kleine toeslag gevraagd. We lichten er een paar uit.

Kijk voor meer informatie op www.twentsewelle.nl

Activiteiten tijdens De droom van het vliegen

Ook tijdens de meivakantie zijn er allerlei leuke activiteiten. Bekijk ze hier.

# Propellers maken

Een vliegmachine heeft een propeller nodig om vooruit te komen. Hartstikke belangrijk dus, om er een te hebben die goed werkt. Hoe hoog vliegt jouw propeller?

# Origami vogels en vliegtuigen maken 

Origami is de uit Japan afkomstige kunst van het vouwen van papier. Je kunt er de prachtigste figuren mee maken, zoals vogels en vliegtuigen. En weet je wat? Die kunnen ook nog eens echt vliegen.

> Lees ook: een kraanvogel vouwen doe je zo!

# Een vlieger maken

Heb jij weleens gevliegerd? Op een stormachtige dag op een veldje, of misschien wel op het strand? Een vlieger maken is helemaal niet moeilijk. Met eenvoudige materialen maak jij jouw eigen model. En buiten mag je oefenen!

# Een frisbee maken 

Een vliegende schijf die over de lucht zeilt en tegelijkertijd ronddraait: dat is een frisbee! Je kunt er echt leuk mee spelen, dat weet je misschien al. Hoe ziet jouw frisbee eruit?

VR-bril 

Als je deze bril op zet, lijkt het alsof je zweeft in de lucht. En je maakt ‘m helemaal zelf met karton, lensen en magneten. Even bouwen en dan… Lift off!

 

> Meer coole musea met kids in Nederland vind je in ons overzicht.

[ssba]

Comments are closed.

Auteur:

Nicole is eigenaar van MoodKids, getrouwd met Dennis en moeder van zoon Job (2008). Na een korte carrière als juf en bij verschillende uitgeverijen te hebben gewerkt, is ze gestart met MoodKids. Daarnaast heeft ze samen met Dennis een marketingcommunicatiebureau.