By 7 december 2014 Read More →

Gekleurde ballen in de kerstboom – strijkkralen kerst

Ik hou altijd mijn hart vast als de meisjes de kerstboom optuigen. Ieder jaar sneuvelen er gegarandeerd 1 of 2 ballen. Zonde, want bijna elke kerstbal heeft een bijzondere betekenis.

We hebben ook wel eens plastic kerstballen geprobeerd of de knutsels die ze op school hebben gemaakt in de boom te hangen. Beide waren geen succes. Samen met de meisjes hebben we mooie, kleurrijke ballen gemaakt van strijkkralen. Ze passen perfect in onze kerstboom en in een middagje klaar.

strijkkralen kerstballen maken. Lees hier hoe je ze maakt.

Strijkkralen Kerst ballen

Zo maak je ze:

Maak op een strijkkralenmal mooie ronde kerstballen. De bovenkant van de kerstbal maakt je van 2 x 3 gele strijkkralen. De kerstballen die ik maakte hebben een doorsnede van 15 stijkkralen. Verder heeft deze diy geen beschrijving nodig. Wil je ze met een touwtje in de boom hangen? Rijg met een stopnaald door de bovenkant van de kerstbal en knoop een touwtje er door heen.

> Bekijk ook onze andere do-it-yourselfs voor kerst

Sneuvelen er bij jou ook vaak ballen? Met strijkkralen maak je gekleurde kerstballen. Kleurrijk, simpel en stijlvol! Strijkkralen Kerst leuk om te doen!

Sneuvelen er bij jou ook vaak ballen? Met strijkkralen maak je vrolijke, gekleurde kerstballen. Kleurrijk, simpel en stijlvol! Bekijk hier hoe je ze maakt.
Fijne dag!
Wimke

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Kerst, zelf maken, DIY

Auteur:

Ik ben Wimke Tolsma. Ik woon samen met Wopke en 2 prachtige dochters Bente (2007) en Madee (2010) in het Friese IJlst. Ik werk parttime als communicatiemedewerker. Ik hou van kleur, buiten sporten en ben een familiemens. Dingen zelf maken, warmte en gezelligheid en dat alles in combinatie met stijl en mooie producten. Mijn DIY projecten deel ik via mijn blog en Instagram, net als de vele simpel-te-maken-en-lekkere recepten. Op Pinterest pin ik alles wat mij inspireert en waarbij mijn hart een sprongetje maakt.