Uitjes voorjaarsvakantie 2018 inspiratie

Jaaa vakantie, daar zijn we wel weer aan toe! We hebben weer wat leuke ideeën op een rijtje gezet om te gaan doen tijdens deze vakantie.

Regio Zuid heeft van 17 t/m 25 februari vakantie en Regio Midden en Noord hebben van 24 februari t/m 4 maart vakantie. Check voordat je ergens naartoe gaat voor de zekerheid nog even de website van het uitje naar je keuze.

Overzicht uitjes voorjaarsvakantie 2018

Het Scheepvaartsmuseum

Tijdens de voorjaarsvakantie (24 februari t/m 4 maart 2018) reizen bezoekers door Het Scheepvaartmuseum. Zij kunnen een enorme wereldkaart bewonderen, mee tekenen aan een reuzenkaart op de binnenplaats of voor het laatst aan boord stappen van De Zeereis. Er is een familieverhaal over heimwee, een avontuur met Rinus de Rat en de nieuwe virtuele tijdreis Dare to Discover.

Ga mee op reis en kijk voor het hele programma op Het Scheepvaartsmuseum.

Jaaa vakantie, daar zijn we wel weer aan toe! We hebben weer wat leuke ideeën voor uitjes voorjaarsvakantie 2018 op een rijtje gezet om te gaan doen tijdens deze vakantie. Check voordat je ergens naartoe gaat voor de zekerheid nog even de website van het uitje naar je keuze.

Het Tropenmuseum

Leer vloggen als een echte You Tuber, of verhalen vertellen tijdens een singer- song workshop. Luister je liever naar een prachtig verhaal? Ga dan mee op ‘Verhalenreis’ en luister naar verhalen over de olifantengod Ganesha en het dwerghertje Kantjil. Hou je meer van knutselen dan kan je dagelijks je eigen wajang schaduwpop maken. De wajangpoppen worden in Indonesië gebruikt om prachtige verhalen te vertellen. Deze leuke workshops kun je volgen tijdens de vakantie van 17 februari t/m 4 maart.

Kijk voor meer informatie op Het Tropenmuseum.

Jaaa vakantie, daar zijn we wel weer aan toe! We hebben weer wat leuke ideeën voor uitjes voorjaarsvakantie 2018 op een rijtje gezet om te gaan doen tijdens deze vakantie. Check voordat je ergens naartoe gaat voor de zekerheid nog even de website van het uitje naar je keuze.

Expeditie Robinson vakantie uitje

Beleef een spannend avontuur tijdens je vakantie (woensdag 28 februari).  Vuur maken, boogschieten, codes kraken en meer uitdagende proeven staan je te wachten tijdens deze Expeditie Robinson! Na afloop van de Expeditie kun je bij het kampvuur gezellig napraten en genieten van je beloning. Kijk voor meer informatie en andere leuke outdoor activiteiten op de site van Outdoorpark Sec Survival.

Kinderboekenmuseum

Het kinderboekenmuseum staat deze vakantie in het teken van de prachtige illustraties van Charlotte Dematons.  Wellicht ken je haar van haar mooie geïllustreerde boeken zoals: De gele ballon, Alleen op de wereld, Grimm en natuurlijk Nederland. Op 28 februari zal zij zelf bij het kinderboekenmuseum aanwezig zijn voor een exclusieve workshop. Op de andere dagen van de vakantie is er een verhalendame aanwezig die de sprookjes van Grimm zal vertellen. Ook kun je samen met haar de mooiste, grappigste, liefste en spannendste verhalen maken. In Nederland laat Charlotte Dematons je ons land zien en in de tekeningen verwerkt ze leuke weetjes en feiten, bijzondere personen en bekende kinderboekfiguren. In de doorlopende workshop Kijk ‘ns? laat ze je in een kijkdoos zien hoe jouw straat, stad of fantasieland eruit ziet. Zit die ook vol grapjes?

Kijk voor meer informatie op de site van het Kinderboekenmuseum.

Jaaa vakantie, daar zijn we wel weer aan toe! We hebben weer wat leuke ideeën voor uitjes voorjaarsvakantie 2018 op een rijtje gezet om te gaan doen tijdens deze vakantie. Check voordat je ergens naartoe gaat voor de zekerheid nog even de website van het uitje naar je keuze.

Star Wars Identities Expo

Als ik een uitje zou mogen kiezen deze vakantie, dan zou het deze gave Star Wars Identities Expo zijn! Tijdens deze interactieve expositie kun je ontdekken welke Star Wars held jij zou zijn. Ook wordt uitgelegd wie de Star Wars helden zijn en hoe anders ze hadden kunnen zijn als ze andere keuzes hadden gemaakt. En natuurlijk zijn er ontzettend veel kostuums en rekwisieten te bewonderen. Ik denk dat ik mijn kids maar eens lief zal aankijken. May the force be with me!

Meer informatie vind je op Star Wars Identities.

Jaaa vakantie, daar zijn we wel weer aan toe! We hebben weer wat leuke ideeën voor uitjes voorjaarsvakantie 2018 op een rijtje gezet om te gaan doen tijdens deze vakantie. Check voordat je ergens naartoe gaat voor de zekerheid nog even de website van het uitje naar je keuze.

Voorjaarskriebels op Geo Fort

Kom spelen, speuren, beleven en experimenteren. Vind jij de juiste route op basis van geur in het doolhof? Zorg dat jouw zelfgebouwde toren de plotselinge aardbeving kan doorstaan en laat virtueel water stromen in kuilen en door grachten bij de interactieve zandtafel. In de voorjaarsvakantie zijn er ook nog eens allerlei leuke extra activiteiten. Zoals een Sterrentocht, proefjes in het Geo Lab, en een Minecraft speurtocht!

Kijk voor meer informatie op Geo Fort.

Sprookjesvoorstelling Belle en het Beest

Wanneer Belle wordt opgesloten in het kasteel van het Beest besluit ze zich niet te laten kennen. Niemand kan alleen een Beest zijn, er moet iemand anders achter verscholen gaan. Bijgestaan door een betoverde klok en een eigenwijze kandelaar gaat Belle op een muzikaal avontuur in het kasteel. Wat Belle niet weet is dat het Beest een vervloekte prins is, die de liefde moet vinden voor het muziekdoosje stopt met spelen…

Deze leuke muzikale familie voorstelling wordt gespeeld in het museum Speelklok in Utrecht.

Jaaa vakantie, daar zijn we wel weer aan toe! We hebben weer wat leuke ideeën voor uitjes voorjaarsvakantie 2018 op een rijtje gezet om te gaan doen tijdens deze vakantie. Check voordat je ergens naartoe gaat voor de zekerheid nog even de website van het uitje naar je keuze.

 

 

Bioscoop

De bioscoop is altijd een leuk en ontspannen uitje, zeker als het weer nog niet mee zit. Dit zijn leuke nieuwe films:

# Early man

Het stenen tijdperk versus het bronzen tijdperk. Early Man is de nieuwste familiefilm uit de studio van Wallace & Gromit, Chicken Run en Shaun The Sheep. Een hilarische komedie die zich afspeelt in het begin der tijden. Holbewoner Dug en zijn stamgenoten rocken de steentijd, maar dan wordt hun vallei aangevallen door de machtige Lord Nooth en zijn stam uit de bronstijd. Samen met zijn vriend Zwijnkop bedenkt Dug een plan om zijn thuis te redden. Een prehistorisch potje voetbal tussen de twee stammen zal bepalen wie de vallei zal veroveren. Early Man zit vol met unieke karakters, woordgrappen en droge humor.

# Ted en het geheim van koning Midas

Ted Stones reist naar Las Vegas voor een presentatie van archeologe Sara Lavroff. Ze heeft bewijs gevonden van het bestaan van de Halsketting van Midas, de mysterieuze koning die volgens de mythe alles wat hij aanraakte in goud liet veranderen. De hereniging met Sara wordt verstoord wanneer een rijke slechterik haar ontvoert, om zo de talisman te vinden die oneindige rijkdom kan brengen. Samen met zijn vriendjes Belzoni de papegaai en Bieber de hond begint Ted aan een reis rond de wereld om Sara te redden. Onderweg ontmoet hij nieuwe vrienden…, maar ook nieuwe vijanden! Ted & het Geheim van Koning Midas is een vrolijke animatiefilm met in de Nederlands gesproken versie de stemmen van o.a. Jan Kooijman (Ted) en Yvonne Coldeweijer (Sara), Pip Pellens (Tiffany), Charly Luske (Rackham), Murth Mossel (Schurk) en Ferry Doedens (Collega van Ted).
# Bob de Bouwer –  Mega Machines
Scoop, Muck en Liftie zijn er helemaal klaar voor om Bob te helpen met de grootste klus die hij ooit heeft gedaan: een dam bouwen en een oude steengroeve veranderen in een waterreservoir voor Lentestad. Bob vraagt een andere bouwer, Conrad, om met zijn Mega Machines te helpen met het leegmaken van de steengroeve. Conrad is stiekem jaloers dat Bob het contract voor de bouw van de dam heeft gekregen. Hij wil Bobs reputatie onderuithalen dus besluit hij de dam te saboteren. Bob heeft al snel in de gaten dat er iets niet pluis is… en nu zullen hij en zijn team er alles aan moeten doen om Lentestad te redden!
Kijk voor meer informatie op vue.nl of pathe.nl 
[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Vakantie, Er op uit

Auteur:

Brenda van Bindsbergen is moeder van Thomas (2006) en Sophie (2008). Dol op tijdschriften, tijgerprint en thee. Brenda schrijft over haar (soms chaotische, maar nooit saaie) leven als gescheiden moeder.