By 12 juni 2015 Read More →

SPF 30 of 50 voor kinderen?

Afgelopen meivakantie brachten we twee heerlijke weken door in Frankrijk. Wat een luxe om er zomaar even tussen uit te kunnen gaan! Het nieuwe zonnebrandproduct Happy Sunshine stuurde ons kort voor het vertrek een mailtje of we een fles wilde uitproberen. Smeren zouden we toch wel doen. Dus ach, waarom niet?

Smeer je nu SPF 30 of 50 op een kinderhuid?

Enigszins sceptisch namen we de producten in ontvangst. Zelf smeerden we altijd factor 50 en Happy Sunshine bleek alleen een SPF 30 te hebben. Te weinig, vonden we in eerste instantie. Maar nadat we informatie hadden ingewonnen, gingen we overstag. Uit onderzoek blijkt namelijk dat geen enkele filter 100 procent beschermt.

Zo schijnt SPF 15 voor ongeveer 94 procent te beschermen, SPF 30 voor ongeveer 97 procent en SPF 50 slechts 1-2 procent meer dan SPF 30. Dit alles mits je voldoende smeert natuurlijk. Het verschil tussen SPF30 en SPF50 lijkt dus in werkelijkheid een stuk minder groot te zijn dan wij altijd dachten.

Happy Sunshine

We ontvingen een mega fles van 1 liter! Super handig – want met doseerpompje – voor grote gezinnen of voor bso’s! Minder handig voor in de tas, maar daar is het ook niet voor bedoeld. Happy Sunshine is namelijk bedacht door een Nederlandse moeder die onder de indruk was van het zonneprotocol bij de instellingen voor kinderen. Rekening houdend met de budgetten binnen deze instellingen, wilde zij graag dit zonneprotocol en de instellingen steunen door een hoogwaardig, efficiënt en betaalbaar zonneproduct te ontwikkelen. En dat werd Happy Sunshine. Lekker ruikend en fijn uitsmeerbaar. Ideaal voor kinderen dus. Wel voorzichtig zijn met de ogen, want als het daar in komt, prikt het ontzettend!

happy sunshine zonnebrand

Kindvriendelijke zonnecrème

Happy Sunshine Sun Cream SPF 30 voor face and body is een kindvriendelijke zonnecrème die veilig, waterresistant en parabeenvrij is met een zacht allergeenvrij parfum. De unieke samenstelling zorgt er ook voor dat vervelende zonneblaasjes voorkomen kunnen worden. Happy Sunshine is een exclusieve en kindvriendelijke formule die beschermt tegen UVA- en UVB-stralen.

Meer info: www.happy-sunshine.nl

Dit artikel bevat producten die door een merk of bedrijf zijn opgestuurd. Meer info

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Lifestyle

Auteur:

MoodKids is hét meest complete online magazine voor de allerleukste ouders. Lees snel verder wat je van ons kunt verwachten >>