Eetbare vuurwerkpijlen maak je zo!

Knallend het nieuwe jaar in met deze eetbare vuurwerkpijlen! Leuk om deze vuurwerkpijlen samen met je kids te maken, heb je meteen wat te doen op oudejaarsavond. 

En na 00.00 uur lekker naar buiten voor het echte vuurwerk!

Knallend het nieuwe jaar in met deze eetbare vuurwerkpijlen van knakworst, paprika en bladerdeeg.

Eetbare vuurwerk pijlen maken

Dit heb je nodig:

  • grote knakworsten
  • bladerdeeg
  • paprika om driehoekjes van te maken
  • Bakplaat
  • Bakpapier
  • satéprikkers

Eventueel:

  • Bananen of een halve meloen als standaard voor de prikkers
  • Lint voor versiering onderaan de satéprikker

Zo maak je de eetbare vuurwerkpijlen

Laat het bladerdeeg ontdooien en snijd de plakjes in 8 reepjes. Dep een worstje af en prik deze aan een prikker. Laat de bovenkant een stukje vrij om er een paprika punt op te kunnen doen. Vouw dan het bladerdeeg eromheen door voorzichtig te draaien. We gebruikten 3 strookjes per worstje. Druk goed vast. Bestrijk het bladerdeeg met eigeel. Leg ze daarna op de bakplaat met bakpapier. Bak ze volgens de gebruiksaanwijzing van het bladerdeeg af. Snijd de paprika in driehoekjes en zet bovenop de worstjes. De onderkant kun je eventueel versieren met lintjes. Zet de eetbare vuurwerkpijlen in een leuke glazen vaas of weckpot en smullen maar!

>> Meer leuke Oud en Nieuw ideeën vind je hier.

Knallend het nieuwe jaar in met deze eetbare vuurwerkpijlen! Leuk om de vuurpijlen samen met je kids te maken, heb je meteen wat te doen op oudejaarsavond. 

[ssba]

Comments are closed.

Auteur:

Brenda van Bindsbergen is moeder van Thomas (2006) en Sophie (2008). Dol op tijdschriften, tijgerprint en thee. Brenda schrijft over haar (soms chaotische, maar nooit saaie) leven als gescheiden moeder.