By 8 juli 2011 Read More →

Kinderboekrecensie – Oskar en de Spenenastronaut

Op een dag krijgt Oskar een geheimzinnige brief, afkomstig van de maan. De spenenastronaut vraagt om zijn speentje. Wat nu?!

Oskar is erg gehecht aan zijn speen, ook al is hij een grote jongen. Tijdens het boodschappen doen vraagt hij aan de bakker, de slager en de mevrouw van de bloemenwinkel wat zij vroeger met hun speen hebben gedaan. Dan besluit hij om zijn speen aan de spenenastronaut te geven, zodat hij de kan geven aan de pasgeboren baby’s.

Oskar en de Spenenastronaut is een voorleesboek dat kinderen vanaf 2 jaar helpt afscheid te nemen van hun speen. Als ouder kun je zelf een astronautenbrief downloaden en aan je kind sturen. Er is een jongens- en een meisjesversie van deze brief beschikbaar, waar je ook nog een leuke kleurplaat bij kunt doen.

Van het boek is een voorleesfilmpje gemaakt:

Het boek is geschreven door Marleen Hin en prachtig geillustreerd door Julie Hendriks, bekend van de kinderkamerkuns van Beerlala.

Je koopt het boek hier.

Deel jouw (voor-)leeservaring met dit boek en laat een reactie achter.

Comments are closed.

Posted in: Doeboeken, DIY
Maike Keuben

Auteur:

Maike richtte in 2011 samen met Eefje MoodKids op. Ze woont samen met haar vriend, dochters en honden in een schattig boerderijtje in het bos ergens op de Veluwe. Maike is een echte lekkerbek en kookt het liefste uit eigen moestuin. Maar stiekem houdt ze ook van grote stukken mooi vlees. Maike staat graag en vaak in de keuken, om te koken en te proeven. Haar kookkunsten, recepten en andere foodtalk deelt ze op haar website www.KookGewoon.nl.

Simple Share Buttons