By 11 januari 2015 Read More →

Schuine buikspieren dag 11 #hello15

Je hebt buikspieren. Ja, echt, iedereen heeft ze. In die buikspieren maken we tijdens het trainen onderscheid. Er zijn bijvoorbeeld rechte buikspieren en schuine buikspieren. Je traint ze bij buikspieroefeningen allemaal, maar bij de ene oefening leg je meer nadruk op de rechte buikspieren en bij de andere oefening juist op de schuine buikspieren.

Vandaag plakken we een extra setje schuine crunches achter de rechte crunches die we al deden. Uiteindelijk gaan we zo naar een korte buikspierroutine toe.

Zo voer je de oefening uit:

  • Ga op je rug liggen met je voeten plat op de grond. Zo lig je ook met de oefeningen voor de rechte buikspieren. Je vingertoppen ondersteunen je hoofd weer, ellebogen zijn breed naar buiten gericht.
  • Ga schuin omhoog, met je rechterelleboog naar je linkerknie. Je schouders komen los, je voeten blijven juist staan. Ga dan weer omlaag met je schouders en kom weer omhoog naar de andere kant, dus je linkerelleboog naar je rechterknie.
  • De oefening ʻlooptʼ dan als volgt: schuin rechts, omlaag, schuin links, omlaag. Dat is samen 1 herhaling. Doe 3 sets van 10 herhalingen.

Workout dag 11 

1. Start met je warming up.

2. 3x set van 10 rechte crunches, korte rust na elke set

3. 3x set van 10 schuine crunches, korte rust na elke set

4. Sluit af met de cardioroutine (en dan de opgehoogde cardio van gisteren hè!)

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: #hello15

Auteur:

Britt woont met Dennis en dochter Stevie (2011) in het Brabantse Bergeijk. Creatief bezig zijn zit er al van jongs af aan in (‘ik weet niet beter’) en op haar website deelt Britt dan ook DIY-projecten, recepten, schrijfsels en sneak peeks van opdrachten die haar, via die website, toekomen. Daarnaast geeft ze groepslessen aerobics, streetdance en yoga aan kinderen en volwassenen. Britt typeert zichzelf als ‘lichtgroen’; veel bewegen, gezond eten met zo af en toe een uitschieter en recycling/hergebruik waar kan.