By 1 april 2017 Read More →

Leuke gezonde frambozen paashaasjes als snack

Je ziet ze nog nét wegkruipen in de grond. Deze frambozen paashaasjes weten dat ze anders worden opgegeten. Jasmijn deelt haar gezonde paashaas recept.

Je ziet ze nog nét wegkruipen in de grond. Deze kleine Paashaasjes weten namelijk dat ze anders worden opgegeten. Pak ze, snel!

Proef de lekkere combinatie van frisse frambozen en pure cacao. Met deze frambozen Paashaasjes trakteer je iedereen op een gezonde snack (zonder dat ze het doorhebben).

Je ziet ze nog nét wegkruipen in de grond. Deze frambozen paashaasjes weten dat ze anders worden opgegeten. Jasmijn deelt haar gezonde paashaas recept.

Wat heb je nodig voor frambozen paashaasjes

(voor ongeveer 15 stuks)

  • 65 gram amandelmeel, ik gebruikte deze glutenvrije amandelmeel van de AH
  • 15 gram kokosrasp, ongezoet
  • 115 gram havermout
  • 140 gram frambozen, ontdooid
  • 1 eetlepel kokos olie, gesmolten
  • cacao poeder, zonder toegevoegde suikers (om de haasjes mee te bestrooien)

Je ziet ze nog nét wegkruipen in de grond. Deze frambozen paashaasjes weten dat ze anders worden opgegeten. Jasmijn deelt haar gezonde paashaas recept.

Verder heb je nodig:

  • blender/keukenmachine
  • spatel
  • eetstokje of saté prikker
  • en om te decoreren een grasmatje met bloemetjes (bijvoorbeeld van Xenos)

Zo maak je de frambozen paashaasjes

Mix alle ingrediënten fijn in een blender of keukenmachine. Kneed het daarna nog een keertje goed door tot een grote samenhangende bal. Maak er nu de Paashaas kontjes van en of een paar Paashaasjes.  En heb je daar geen tijd voor of zin in, dan kun je er ook voor kiezen om er balletjes van te maken. 😉

Deze gezonde snack maak je met amandelmeel, frambozen en cacao. Je vindt hier het recept.

Bewaar ze maximaal 3 tot 4 dagen in de koelkast in een luchtdichte verpakking. Ze zijn het lekkerst als je ze kort nadat je ze uit de koelkast hebt gehaald eet. Hieronder leg ik je uit hoe ik de frambozen paashaasjes heb gemaakt.

Uitleg paashaaskontjes

Wat heb je nodig:

  • 1 bolletje van ongeveer 2 cm, dit wordt het kontje
  • 1 bolletje van ongeveer drie kwart cm, dit wordt het staartje
  • 2 bolletjes van ongeveer een halve cm, dit worden zijn pootjes

Rol de twee grootste bolletjes tot een soort kegeltje. Maak met een eetstokje (of saté prikker) een klein rond gaatje in het bolle gedeelte van het kegeltje. Daarin stop je het grootste kegeltje, zijn staartje. Maak van de twee kleinste bolletjes twee rolletjes en druk deze plat. Nu heb je de pootjes gemaakt. Zet daarop het kontje met staartje en duw het voorzichtig aan. Pak het op en draai het om, zodat je de pootjes voorzichtig nog wat beter kunt aanduwen op het kontje.

Als je alles hebt gemaakt zet je ze voor een half uurtje weg in de koelkast. Daarna kun je ze gaan bestrooien met cacao poeder en ze eventueel meteen neerzetten op tafel.

Uitleg paashaasjes

Je hebt voor de hele frambozen paashaasjes hetzelfde nodig als voor een paashaas kontje. Plus:

  • 1 bolletje van ongeveer 1 cm, dit wordt het hoofdje met de oortjes
  • 2 bolletjes van ongeveer een halve cm, dit worden zijn voorpootjes

Maak een Paashaas kontje. Rol van de grootste bol een kegeltje en knip of snijd daar het puntige gedeelte van in, met een schaar of mesje. Dit is het hoofdje met de oortjes. Vorm nu voorzichtig van de lange puntige delen platte mooi afgeronde oortjes. Maak van de 2 bolletjes 2 rolletjes en druk deze een beetje plat, dit zijn de voorpootjes.

Zet het Paashaas kontje nu op de voorpootjes en vervolgens het hoofdje nu op het lange gedeelte van het kontje. Zet ze weg in de koelkast voor een half uurtje en bestrooi ze daarna met cacao.

Vangen én eten maar! 🙂

Pin dit recept om op je eigen Pinterest bord te bewaren.

Je ziet ze nog nét wegkruipen in de grond. Deze frambozen paashaasjes weten dat ze anders worden opgegeten. Jasmijn deelt haar gezonde paashaas recept.

 

Comments are closed.

Jasmijn Verkaik

Auteur:

Jasmijn Verkaik woont samen met haar man en twee (b)engeltjes van kinderen in het sfeervolle Baarn. Ze is gek op van alles: vintage, rommelmarkten, dansen tot bordspelletjes en computerspelletjes, lezen, reizen en nog veel meer. Jasmijn heeft een passie voor alles wat er in en om de keuken gebeurt, een Foodie in hart en ziel. Als het eten nog niet op is, dan heeft ze het al over het maken van nieuwe dingen.

Simple Share Buttons