Snelle venkel stamppot met paprika en kabeljauw

Het diner op woensdag wordt bij ons strak gepland. Job wil vaak ’s middags spelen met een vriendje en moet vervolgens door naar zijn voetbaltraining. Bij thuiskomst douchen en dan moet er snel iets op tafel komen, want Dennis oefent ’s avonds met zijn band.

Dit snelle venkel stamppot recept belandt daarom juist op woensdag regelmatig op tafel. Deze staat bij ons echt met 10 minuten op tafel.

 venkel stamppot

Snelle venkel stamppot met paprika en kabeljauw

Voor 2 volwassenen en 2 kinderen, aantal kcal

Bereidingstijd: 10 minuten

Ingrediënten

  • 300 gram kabeljauw
  • 2 zakjes MAGGI Aardappelpuree à la minute Naturel
  • 1 kleine venkelknol, in dunne plakjes gesneden
  • 1 ui, grof gesneden
  • 1 teen knoflook, geperst
  • 4 geroosterde paprika’s, in repen gesneden
  • 2 takjes verse oregano (of 2 tl gedroogde oregano)
  • 1 el olijfolie
  • 2 el parmezaanse kaas

Bereidingswijze

1.Roerbak de ui, knoflook en venkel

Roerbak op hoog vuur de ui, knoflook, venkel en oregano 5 minuten in een hapjespan. Voeg op het laatst de paprika toe, puur om deze te verwarmen. Verwarm ondertussen het water voor de aardappelpuree

2. Bak de kabeljauw

Bak de kabeljauw in een eetlepel olijfolie in 5 minuten gaar. Zodra de kabeljauw egaal wit is, is het klaar.

3. Bereid de aardappelpuree volgens de gebruiksaanwijzing

Roer eventueel 2 eetlepel parmezaanse kaas door de aardappelpuree.

4. Serveer het gerecht

Roer de groente door de aardappelpuree. Serveer met de kabeljauw.

 Tip: gebruik je geroosterde paprika’s uit een pot? Spoel ze dan even af onder de kraan.

Bekijk hier het recept op MAGGI.nl

[ssba]

Auteur:

Op Moodkids verschijnen regelmatig reviews of advertorials. Wil je weten waarom? Lees dan verder.