By 8 februari 2016 Read More →

Dadel Love

Bij trek in iets zoets grijp niet alleen ik, maar ook mijn dochtertje naar deze gedroogde vruchten. I love dadels! Ze zijn een fijne, gezonde vervanger voor snoep. Buiten dat ze van nature zoet zijn, zitten ze tjokvol voedingsstoffen zoals: vitamine A, vezels en mineralen (zoals calcium, fosfor en magnesium). Ennuh, sshh! Dadels werken zelfs als afrodisiac.

Speciaal voor Valentijnsdag maakte ik dit “gezonde” Dadeltaartje met chocolade en slagroom. Want zo’n dag als deze hoort toch zoet te zijn?! En voor alle andere zoete dagen is dit dadeltaart recept ook zeer geschikt. 😉

Dadeltaart recept

 

dadeltaart recept dadels

Ingrediënten (4-5 personen):

200 gram havermeel (havermout kan ook… gewoon blenderen, zeven, klaar!)

1 eetlepel cacao

1 snuf zout

1 theelepel baksoda

200 gram dadels (ontpit, Medjoul dadels)

2 eieren

2 eetlepels dadelstroop

100 gram kokosolie (of ongezouten roomboter)

Toppings: 200 ml slagroom, 1 eetlepel honing, ongeveer 15 losse dadels.

Keuken Shizzle: 2 springvormpjes van circa 15 cm doorsnee, mixer, zeef, oven

Maak het taartje:

  1. Verwarm je oven voor op 180 graden.
  2. Doe de dadels in een kom (+15 losse dadels voor decoratie). Giet er heet water bij en laat ze ongeveer 15 minuutjes weken.
  3. Zeef het havermeel en de cacao in een kom en meng daarbij het zout en de baksoda.
  4. Smelt de kokosolie.
  5. Giet de dadels af en snijd ze in stukjes.
  6. Giet nu de kokosolie, dadels en eieren bij de droge ingrediënten en mix dit tot een bolletje deeg. Het ziet er als het goed is plakkerig en compact uit.
  7. Vet de springvormpjes in en verdeel het deeg over de springvormpjes.
  8. Stop de dadel taartjes in spé in je oven voor ongeveer 20 minuten. Als je satéprikker er schoon uit komt zijn ze gaar.

Decoreertijd!

  1. Zorg voor een vetvrije mengkom en giet hierin de koude slagroom. Doe hierbij 1 eetlepel honing en mix tot een lobbige slagroom.
  2. Snijd 4 dadels door de helft zodat je er hartjes van kunt maken. De rest van de dadels snijd je in stukjes voor tussen de taart.
  3. Zodra de taartjes goed zijn afgekoeld, kun je beginnen met decoreren (ik zeefde er nog wat cacaopoeder over voor ik begon).
  4. Vul het taartje met een deel van het slagroom en de stukjes dadel.
  5. Doe de rest van het slagroom op de taart en leg er de overige dadels op en/of naast in de vorm van hartjes.

Smakelijke Valentijnsdag!

dadeltaart recept

[ssba]

Comments are closed.

Auteur:

Jasmijn woont samen met haar twee (b)engeltjes van kinderen in het sfeervolle Baarn. Ze is gek op van alles: vintage, rommelmarkten, dansen tot bordspelletjes en computerspelletjes, lezen, reizen en nog veel meer. Jasmijn heeft een passie voor alles wat er in en om de keuken gebeurt, een Foodie in hart en ziel. Als het eten nog niet op is, dan heeft ze het al over het maken van nieuwe dingen.