Uit Opperdepop: ratatouille met couscous

Tijd voor nieuwe smaken en structuren. Gegaarde aubergine is lekker zacht van smaak en zorgt er samen met de couscous voor dat je kind leert op kleine stukjes te kauwen.

koken met kinderen ratatouille met couscous

Ratatouille met couscous

Ingrediënten (hoofdgerecht 1-2 porties) :

  • 75 g aubergine
  • 75 g courgette
  • 1 el olijfolie
  • 50 g couscous
  • 1 bosuitje
  • 75 ml passata di pomodoro

Bereiding (25 minuten) :

Snijd de aubergine en courgette in blokjes van 1⁄2 cm. Verhit de olie in een koekenpan en bak de groenten op niet te hoog vuur 10 min.

Bereid ondertussen de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Snijd het bosuitje in dunne ringetjes. Voeg ze toe aan de groenten en bak nog 1 min. Schenk de passata erbij en stoof 10 min.

Serveer de ratatouille met de couscous.

Bevat per portie: 175 kcal – 5 g eiwit – 5 g vet, waarvan 1 g verz. – 26 g koolhydraten – 80 mg natrium – 3 g vezels

TIP: Als het gerecht nog te grof is, kun je de ratatouille kort pureren.

Bronvermelding: Opperdepop (2015), Albert Heijn

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Algemeen, Food

Auteur:

Op Moodkids verschijnen regelmatig reviews of advertorials. Wil je weten waarom? Lees dan verder.