By 21 december 2014 Read More →

Schuimpjes maken voor in de kerstboom

Schuimpjes maken is een leuke bezigheid om samen met je kind te doen. Deze super lekkere regenboog schuimpjes van Jamie Magazine kunnen met lintjes in de boom worden gehangen. Eet ze gewoon tussendoor, neem ze mee voor het kerstdiner op school of verwerk ze in een kerstdessert.

Iedereen kan dan zelf schuimpjes kiezen en ze bedekken met een dot slagroom of yoghurt.

recept schuimpjes maken #kerst #kerstmis #kerstboom #versiering

Recept regenboog schuimpjes maken

Voor ca. 50 kleine schuimpjes

  • 4 grote eiwitten (60 g)
  • 200 g fijne kristalsuiker

Citroen

  • fijngeraspte schil van 1 citroen

Sinaasappel

  • fijngeraspte schil van 1 sinaasappel

Pistache

  • 2 el fijngehakte pistachtenoten

Framboos

  • 2 el gevriesdroogde frambozen, gemalen in een vijzel (verkrijgbaar via droogfruit.nl)

Verwarm de oven voor op 150 ºC en bekleed 2 grote bakplaten met bakpapier. Klop de eiwitten met een elektrische mixer tot zich zachte pieken vormen.  Voeg de suiker met 1 eetlepel tegelijk toe; blijf kloppen tot je stijf, glanzend eiwitschuim hebt. Zet de mixer op de hoogste stand en klop het schuim nog 2 minuten, of tot alle suiker is opgelost; wrijf een beetje tussen je vingers om na te gaan of het nog korrelig is.

Verdeel het schuim over schone kommen en schep door elke hoeveelheid een andere smaakmaker (citroen, sinaasappel, pistache, framboos).

Schep met een eetlepel kleine hoopjes van het schuim op de beklede bakplaten – laat er telkens 1–2 cm tussen. Bak de schuimpjes 35–45 minuten, tot ze stevig en droog aanvoelen en makkelijk van het papier loslaten. Neem ze uit de oven en laat ze afkoelen op een rooster.

Bind gekleurde lintjes om elk schuimpje en hang de schuimpjes in de boom. Ze blijven 1–2 weken eetbaar.

Per schuimpje 24 kcal, 0,6 g vet (0,2 g verzadigd),0,6 g eiwit, 4,4 g koolhydraten, 4,4 g suikers

regenboog schuimpjes kerstboom

TIP: Ga je samen met de kinderen bakken? Lees dan eerst de tips van Suzanne Pronk, hoofdredacteur Jamie magazine!

Nog meer inspiratie voor lekkere kersthapjes

Kerst in je lunchtrommel

[ssba]

Comments are closed.

Posted in: Kerst, Algemeen, Food

Auteur:

Voor alle Nederlandstalige Jamie-fans is er het Jamie magazine! Boordevol superlekkere recepten, nieuws over Jamie, culitrips naar de mooiste steden en over allerlei food-initiatieven in Nederland en België. Jamie Magazine verschijnt 8x per jaar.