By 28 december 2012 Read More →

Agenda’s en weekplanners

Een nieuw jaar vraagt om een nieuwe agenda.

Niet alleen voor volwassenen is een goed overzicht in je week handig. Ook voor kinderen is het fijn als je dag en week een beetje voorspelbaar zijn.

Hier in de Jura gaan bijvoorbeeld niet alle kinderen hele dagen naar school. De kleine kleuters gaan halve dagen, de grote gaan 2 hele dagen en 3 halve… De 1e klas basisschool start op zijn beurt weer met halve dagen en elke dag een berg huiswerk…

Wel zo fijn als je weet waar je aan toe bent als je ‘s ochtends je bed uit stapt. Juist ook voor kinderen. En voor ouders is het een stuk eenvoudiger om afspraken te maken met je kind.

gezinsplanner, familieagenda, familieplanner op www.moodkids.nl

Isis heeft thuis een magnetische weekplanner van Gezinnig. Met voorgedrukte magneetjes voor bijvoorbeeld overblijven en zwemles, maar ook blanco magneetjes. Het werkt super en heeft haar een stukje zelfstandigheid over haar eigen tijd gegeven. Ook praktisch: door de pictogrammen is de planner ook geschikt als je kind nog niet kan lezen.

Dat is de iPad-app Week Planner for Kids – Novitura ook. Het idee is hetzelfde: de dagen van de week hebben hun eigen kleur en de activiteiten hebben een pictogram.

Zelf maken kan natuurlijk ook, hier vindt je inspiratie voor de indeling en gratis schema’s -in het Nederlands- om te printen.

BannerMoodKidsUpdates
Fijn als je dit artikel deelt..Share on Facebook0Email this to someonePin on Pinterest0Tweet about this on Twitter0Share on Google+0
Moodkids

Auteur:

MoodKids is hét meest complete online magazine voor de allerleukste ouders. Dit mag je van ons verwachten: * (relativerende) tips over opvoeden * koken met kinderen (lekkere en snelle recepten) * veel DIY (do-it-yourself) * DutchBento (gezond overblijven en slimme 10-uurtjes) * Kids Fashion * Trends * en nog veel meer leuks Dit alles om het hectische leven met of (nog) zonder kinderen, leuker, eenvoudiger en gemakkelijker te maken, want alleen zo kunnen wij de allerleukste ouders zijn. Let's have some fun together!